Ez az én történetem

Általános iskolás koromban, már éreztem, hogy több bennem a gát, mint a többi gyerekben. Mindenkinek nagyon meg akartam felelni - ez eddig nem lenne kirívó eset - de volt bennem egy kódolt magány érzés és egy végtelenül erős, általános érvényű, alaktalan bűntudat. Szinte mindennel kapcsolatban kialakul egy általános szorongás . Ez odáig fokozódott, hogy a szociális fóbia egyik szépen kifejlett példánya lettem és más emberek előtt való megnyilvánulás teljes megszégyenüléssel járt számomra. Jelentéktelen dolgoktól jöttem zavarba, őrült módon el tudtam pirulni,  200-zal ment a szívem, remegtem minden porcikámban és nem kaptam levegőt - mit nem adtam volna ekkor Harry Potter láthatatlanná tévő köpenyéért... -. Ha tudtam, megszöktem az ilyen helyzetekből, vagy amennyire csak lehetett, elkerültem őket. Ez a probléma nem csak a szóbeli felelések, és a vizsgák során nehezítették meg az életem, hanem, akár a barátaimmal való kommunikálást is, pedig jó baráti társaságot tudhattam magaménak. Végül, ha be is következett a csúfos besülés, utána nagyon sokáig ült a vállamon az esemény emléke és az önmarcangolás minden fokát produkáltam, mert hihetetlen módon haragudtam magamra, hogy ennyi önkontrollal nem bírok.

Próbáltam mindent uralni, nagyon tudatossá válni, sok-sok pozitív gondolatban úszni, de az egész csak elfojtásba fordult, amitől a tüneteim egyre jobban fokozódtak, rettegtem önmagamtól.

Ez a fajta szorongás a párkapcsolatomra is kihatott, szégyelltem a nőiességemet, nem tudtam megélni, de ez főleg szexuális blokkok területén nyilvánult meg. Nem akarom teljesen "kiteregetni a szennyest", de számomra ez a témakör csak félelmet és fájdalmat jelentett abban az időben.
Mikor Budapesti Műszaki Egyetemre jártam, teljesen feladtam lelkileg az önmagammal vívott harcot, felemésztett a mindennapos szorongás és önutálat, folyamatos felfázásos tüneteket produkáltam, állandóan be volt gyulladva a torkom, szívritmus zavaraim lettek, ami éjszakai halálfélelemmel járt együtt.
Voltam több stresszoldó kezeléseken, de mind eredménytelen volt nálam és a problémám oka se volt egyértelmű, hiszen szép gyermekkorom volt, és nem éltem át nagy traumát életem során. A tüneteim mégis olyan intenzitással jelentkeztek, hogy majdnem a gyógyszerszedésig juttattak.

Ekkor botlottam bele a Wingwave technikába, ami első olvasatra hihetetlen varázslásnak tűnő módszer volt, pláne a mérnök agyamnak, de elkeseredésemben már mindent kipróbáltam :D és milyen jól tettem..
Nekem megmentette az életem, amiért a Coachomnak azóta is hihetetlenül hálás vagyok, mert Ő tényleg mindent megtett értem. Meglepő hatékonysággal és sebességgel fejlődtünk életem minden problémás területén. Visszazökkentem az életbe, el tudtam végezni az egyetemet, fizikai tüneteim megszűntek, a párkapcsolati és intim élettel kapcsolatos problémáim is szépen eltűntek.

Mikor én már "egyenesbe kerültem", utána éreztem, hogy itt az ideje, hogy a személyes tapasztalataimmal és módszer segítségével én is hozzájáruljak, hogy eggyel több segítő kéz legyen a világban, amit megfoghat egy kétségbeesett. Így végeztem el a képzést 2015-ben, majd kezdtem el dolgozni a módszerrel. Hatékonysága a mai napig le tud nyűgözni 😊

Pintér Fruzsina vagyok, Wingwave-coach és minden vágyam az, hogy neked is könnyebb legyen a lelked :)

Terápiás kutyám, Lord Gofri :)
Terápiás kutyám, Lord Gofri :)

Meséld el te is a történeted!