Stresszoldás hatékonyan

Wingwave coaching

A wingwave-módszert Cora Besser - Siegmund és Harry Siegmund pszichoterapeuta házaspár fejlesztette ki Németországban. Eredetileg abból a célból, hogy a háborút megjárt katonák poszttraumás stressz szindrómáját oldani tudják. A módszer igen látványos és mérhető eredményeket hozott. 

A wingwave-módszer védett, DIN EN ISO 9001 alapján minősített coaching eljárás, és kiérdemelte a német Volkswagen-konszern minőségi díját is. A Hamburgi Egyetem és a Hannoveri Egészségügyi Főiskola kutatásai tudományosan is igazolták a módszer hatékonyságát.

 A "wing" szó a pillangó szárnycsapására utal, mely jelentős változásokat generál (pillangóeffektus), a "wave" pedig az angol "brainwave" szóból származik, kreatív, gyors ötlet áramlást jelent.  A pillangóeffektus a módszerben úgy jelenik meg, hogy minimális ráhatással képesek lehetünk hatalmas belső pozitív változásokat elindítani


Módszer hatékonyságáról árulkodik, hogy:

 1. Az agykutatás legújabb eredményeire támaszkodik, mérésekkel igazolt a rendkívül gyors hatása
 2. Kivételesen hatékony módszer kombinációt alkalmaz, amellyel célzottan eljuthatunk a probléma gyökeréig
 3. Rövid idő alatt is már eredményt lehet elérni. A probléma mélységétől függően akár 3-6 alkalom is elég lehet és látványos eredményt hozhat.
 4. Nagyon gyakorlatias módszer, mindenki számára jól követhető
 5. Fejleszti az önismeretet
 6. Tartós, hosszútávon is hatásos stresszoldás
 7. Belső stabilitás és erőforrások aktivizálódása kerül előtérbe, fejleszti a kreativitást és a lelki rugalmasságot.
 8. Már aznap érezheted a pozitív változást

A kezelés folyamata

3 különleges technikát egyesít:

 1. EMDR technika:
  Bilaterális agyfélteke-stimuláció: amikor rövid intervenció során éber állapotban hozza létre a coach az álombeli REM-szakaszokat (rapid eye movement), így járul hozzá a limbikus stresszregulációhoz. Alvás során a REM fázisban dolgozzuk fel a napi élményeinket és raktározzuk el őket. Ezt a módszert régóta sikeresen alkalmazzák pszichológusok és pszichiáterek is. A stresszoldás hatékonyságán növel és részleteiben is pontosabb oldást tesz lehetővé az EMDR módszer 2. és 3. pontban leírt eljárásokkal történő kombinálása. 

 2. NLP (neurolingvisztikus programozás):
  Az NLP célzott alkalmazásával lehetővé válik a sikeres célkitűzés és -elérés, a kulcsszavak felkutatása és a probléma árnyalatainak a megtalálása.

 3. Izomtesztelés:
  A kineziológiából már jól ismert izomteszt egyik változatát használjuk. A módszert Omura japán orvos fejlesztése, aki eredetileg orvosi diagnosztizálásra használta. A wingwave folyamat során az izomtesztet használjuk a kritikus témakörök megtalálására, a folyamat követésére, illetve az oldódás ellenőrzésre.
  A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a kliens a mutató és a hüvelyk ujjával O formát alkot, amit a coach bizonyos kijelentésekkel kombinálva teszteli az izomtónus stabilitását.